SKINNBEREDNING

Vår skinnberedningsverksamhet är småskalig, hantverksmässig och främst inriktad på viltskinn som ska bevaras och därför kräver extra stor omsorg och noggrannhet.

För Jakt & trofé Boliden är det av yttersta vikt att de arbeten vi levererar är av toppkvalitet. Ett berett viltskinn är både roligt att ha som trofé och minne av en lyckad jakt, och så fyller det även en praktisk funktion då det ofta går att använda som en värmande pläd eller sittunderlag.

Bered din jakttrofé hos oss

Vi märker varje skinn vid mottagandet så att det inte kan förväxlas med någon annans. Att skinnet inte skadas av vår behandling och att ev. ben, tassar, öron och svans är intakta efter processen är för oss självklart. För att vi ska kunna leverera ett fullgott resultat krävs att vi får råvara av hög kvalitet att jobba med. Därför är det viktigt att djuret omhändertas snabbt och korrekt efter skottet. Ett av de vanligaste felen på inlämnade viltskinn är att de släpper hår. Detta händer när det gått för lång tid från skott tills djuret/skinnet blivit infryst i minst -20 C. Frysen får inte vara fullproppad då infrysningen kan ta flera dagar om skinnet ligger nära locket på frysen.

Torkning och saltning av skinn är metoder som kräver kunskap och ger ofta annars sur-skador med hårsläpp som följd. För lång frakttid kan också innebära att skinn hinner få sur-skador. Viktigt är att skicka i början av veckan så inte sändningen blir liggande på någon terminal över helg. Ett annat problem vi ofta möter är att misstag begåtts när djuret flås, men dessa skador kan våra kunniga skinnberedare ofta reparera.

Kontakta oss gärna för tips om hur man tar hand om dina skinn innan leverans till oss, enklast genom att maila till info@jakt-trofe.com.

Skinn från skyddade arter ska vid inlämnandet till oss vara chippade och/eller ha intyg som visar att de är lagligt åtkomna!

Skinnberedning